Piramide Journaal

Iedere maand geeft het Piramide Journaal een update over de actualiteiten vanuit de Piramide Groep. Nieuwslezer Robert-Jan Knook vertelt wat er speelt binnen de verschillende business units. Bekijk hieronder de afleveringen van de afgelopen tijd.

Piramide Journaal - september 2016

In het Piramide journaal van september vertelt Morgan de Jonge uitgebreid over de interne opleiding tot programmeur die Piramide is gestart in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast komt founder Tom Hegeman aan het woord over de verbouwing in het hoofdkantoor in Almere, waarmee het creëren van een open en transparante sfeer zoals in het pand in Amsterdam is nagestreefd. Marc Boesmans geeft een uitgebreide after-summer update.Piramide Journaal - juni 2016

De vestiging in Amsterdam is sinds vorige week officieel geopend. Het Piramide Journaal is speciaal voor deze gelegenheid opgenomen tijdens de feestelijke opening van het pand aan de Hogehilweg in de hoofdstad. Piramide Groep hoopt met deze nieuwe vestiging aantrekkelijker te worden voor de Amsterdamse arbeidsmarkt en zo nieuw talent aan te trekken.

In deze speciale uitzending vertelt Marc Boesmans over de ondertekening van het contract met Montran. Ook komt het nieuwe project van Piramide Finance en People’s Pension Holding aan bod. Fred Meertens geeft verdere uitleg over de Finance Suite en Marlies Wormgoor vertelt over de nieuwe werkplek in Amsterdam.

Piramide Journaal - mei 2016

In het Piramide Journaal van mei vertelt CEO Marc Boesmans onder andere dat dochterbedrijf the Village Green de ISAE 3402 Type II verklaring heeft gehaald. Aangezien the Village Green zich bezighoudt met Business Process Outsourcing (BPO) voor financiële instellingen is dit een belangrijk certificaat dat bewijst dat de processen van de betreffende bedrijven goed worden beheerst.Verder vertelt Robert-Jan Knook dat de Finance Suite met het koppelen van DB en DC klaar is voor de toekomst in pensioenland. Ook komt de nieuwe opleiding tot actuarieel tester van het Actuarieel Instituut in Utrecht aan bod. Piramide heeft namelijk een belangrijke rol gehad bij het tot stand komen van deze opleiding. En: de oplossingen van Piramide zijn klaar voor Straight Through Processing, ook wel bekend als STP.

Piramide Journaal - april 2016

Piramide Groep heeft veel klanten in de financiële sector die veelal gevestigd zijn in de hoofdstad. Gezien dit feit en de groei van de organisatie met internationale ambities, heeft Piramide Groep besloten medio juni een vestiging in Amsterdam te openen. Marc Boesmans vertelt er meer over in het Piramide Journaal van april. Piramide Groep breidt niet alleen uit met een extra vestiging, er wordt ook een nieuwe dienst toegevoegd. In de financiële markt zijn apps booming business en daarom is door Piramide een app ontwikkeld. Er is kennis en kunde in huis om apps te bouwen. Robert-Jan Knook vertelt over de nieuwe functies van het BGS Platform en de verlenging van het contract van TBI.

Piramide Journaal - maart 2016

De software van Piramide Finance is volledig voorbereid op de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen pensioenland. Marc Boesmans vertelt in het Piramide Journaal van maart onder meer over de invloed van het besluit van de Europese Centrale Bank om de rente te verlagen naar 0% en de opkomende individualisering. Verder in deze aflevering: Piramide Bouw IT ontwikkelt complete business intelligence omgeving voor BPD Duitsland, het deelnemersportaal voor Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer is live en security tests wijzen uit dat de portalen van Piramide Groep veilig zijn.

Piramide Journaal - februari 2016

Piramide Groep heeft een aantal interne wijzigingen doorgevoerd om meer invulling te geven aan de strategische doelen. Marc Boesmans, de nieuwe CEO van Piramide Groep, licht dit en de groeistrategie toe in het Piramide Journaal van februari. Ook de nieuwe opleiding tot Software Ontwikkelaar komt aan bod.Daarnaast bericht Robert-Jan Knook over de nieuwe ISAE 3402 Type 2 verklaring voor consultancy, softwareontwikkeling en ICT hosting. Ook is er een compilatie te zien van het afgelopen ICT Carrière Event in Almere en nodigt Piramide Groep iedereen uit om naar de Nationale Carrièrebeurs in de RAI te komen.

Piramide Journaal - december 2015

Vanaf volgend jaar mogen financiële instellingen een nieuw pensioenfonds starten. De systemen van Piramide Finance zijn nu al klaar voor de aankomende wijzigingen. Ook de oplossing voor vermogensbeheer is al geschikt voor het gebruik van IBAN rekeningnummers. Bart Cornelissen vertelt er meer over in het Piramide Journaal van december. Daarnaast vertelt Robert-Jan Knook over de interesse van klanten in de module Pensioen-1-2-3, komt de verlenging van de licentie- en onderhoudsovereenkomsten van de pensioensector aan bod en wordt het MVO project van Enviu in Ghana van uitgelicht.

Piramide Journaal - november 2015

Volgens de Wet pensioencommunicatie die 1 juli 2015 in werking is getreden, is het verplicht om pensioendeelnemers meer inzicht te geven in hun pensioen. De kant-en-klare module Pensioen 1-2-3, die onderdeel uitmaakt van de Finance Suite, is daarom een welkome uitbreiding in de pensioenfondswereld. Bart Cornelissen vertelt meer over deze nieuwe pensioenmodule in het Piramide Journaal.Verder nodigt Robert-Jan Knook u uit om een uitzending van BNR NewsRoom bij te wonen, vertelt Alan van Griethuysen, managing director van NPEX, over rol die het BGS Platform heeft gespeeld bij de financiering van de Vegetarische Slager Fabriek, is de wervingscampagne van Piramide Groep in het journaal te bekijken en vragen we IT professionals kennis met ons te komen maken tijdens de Nederlandse Carrièredagen.

Piramide Journaal - oktober 2015

Piramide Finance is door de grootste verzekeraar van Nederland geselecteerd als leverancier van een softwareplatform voor een nieuw te introduceren beleggingsproduct. Nieuwsgierig wie dat is en wat zij met onze software doen? Bekijk het Piramide Journaal voor meer informatie over deze fantastische case!

Naast dit grote nieuws komen ook de volgende onderwerpen aan bod:


Piramide Journaal - augustus 2015

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, staat het maandelijkse journaal weer online. In deze editie:

Een interview met directeur en CTO Fred Meertens over de vastgestelde jaarrekening 2014, het verhaal achter de cijfers en ligt Piramide Groep in 2015 op de beoogde koers?
Wat is Business Process Management (BPM), wanneer wordt dit toegepast en wat zijn de voordelen? Expert Harm-Jan Glasbergen vertelt er alles over in een reportage. Fred Meertens vult aan hoe BPM klanten kan helpen om een agile onderneming te zijn. En Piramide Groep nodigt iedereen uit een bezoek te brengen aan het Flevo Zakenfestival – De VerbindingPiramide Journaal - juli 2015

De juli editie van het Piramide Journaal is inhoudelijk zeker de moeite waard om te kijken. Zo vertelt directeur Bart Cornelissen over de toenemende belangstelling in de markt voor bouwsoftware, het belang van ISAE verklaringen voor klanten, de groeiambitie van Piramide Groep en de in aantocht zijnde jaarcijfers.

Presentator Robert-Jan Knook heeft nieuws over het nieuwe bedrijfsonderdeel van Piramide Groep, Proven Power. Hij vertelt meer over de belangstelling die er is voor tools die Business Process Management (BPM) ondersteunen en nodigt namens Piramide Groep relaties uit voor het klassieke Yakult Havenkomconcert in september.Piramide Journaal - juni 2015Het Piramide Journaal van juni gaat over de volgende onderwerpen: 

 • Nieuwe regels voor pensioenfondsen
 • Self Service BI dashboards klaar voor oplevering 
 • Wie gaat opbrengst fietsen voor Bali brengen
 • Nieuwe infrastructuur voor cloud omgeving
 • BGS inzetbaar voor Crowdfunding en kredietunies
 • Ruimte voor afgestudeerde IT-talenten 
 • Innovact Suite gebruikers weer up-to-date

Piramide Journaal - mei 2015In de tweede aflevering van het maandelijkse Piramide Journaal komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Community platform voor VBA opgeleverd
 • Koppeling Innovact Suite en BGS gerealiseerd
 • Nieuw: Agile Foundation trainingen
 • Workflow module voor pensioenfondsen en projectontwikkelaars in ontwikkeling
 • Piramide Groep draait op volle toeren

Piramide Journaal - april 2015In de eerste aflevering van het maandelijkse Piramide Journaal komen de volgende onderwerpen aan bod: 


Het Piramide Journaal - Achter de schermen

Bij het maken van een journaal komt veel kijken. Denk aan het bedenken van onderwerpen, voorbereiden van interviews, visagie, het opbouwen van de apparatuur etc. In deze korte compilatie geven we een kijkje achter de schermen bij het maken van een uitzending van het Piramide Journaal.
Heeft u nog suggesties voor een onderwerp voor het Piramide Journaal? Neem dan contact met ons op!