Business Process Management (BPM)

Door veranderingen in de markt zijn uw beleid en ondernemingsstrategie aan verandering onderhevig. U dacht tot voor kort dat dit met één ERP-systeem opgelost kon worden, maar in de loop van de tijd zijn er meerdere systemen bijgekomen zoals uw digitaal archief, mailfunctionaliteit of planningsysteem. Systemen die allemaal geïntegreerd zouden moeten zijn. Om op de veranderingen in te kunnen spelen past u uw processen aan. Uw systemen veranderen niet snel genoeg mee en uw processen lopen niet meer zoals u zou willen.

U zoekt een systeem dat uitgaat van uw processen, meegroeit met uw ambities. Een systeem dat uw processen ondersteunt, bedrijfsdoelstellingen realiseert, inzicht geeft in hoe u deze processen kunt verbeteren en bovenal de flexibiliteit biedt om in te kunnen spelen op veranderingen in de markt.

Piramide BPM vormt een geïntegreerde oplossing voor het modelleren, uitvoeren en bewaken van uw bedrijfsprocessen. Met Piramide BPM stroomlijnt u uw procesgerichte bedrijfsvoering door het definiëren van procesmodellen. Hierin kunt u eenvoudig processtappen definiëren, KPI’s opstellen, regels en uitzonderingen formuleren en interactie door middel van geïntegreerde gebruikersinterfaces of interactieve formulieren vastleggen.

Ketenintegratie

Piramide BPM integreert naadloos met andere producten van Piramide (zoals BIS.net en BISpro). Bedrijfsprocessen beperken zicht echter niet tot één systeem en gaan vaak zelfs over de grenzen van organisaties heen. Om geïntegreerd te kunnen werken biedt Piramide BPM een platform waarin het gehele proces kan worden doorlopen waarbij integratie met meerdere systemen (ook van externe partijen) tot de mogelijkheden behoort.

U kunt hierbij denken aan het integreren van uw digitale archief, gebruik van betaalde diensten; zoals valideren en verrijken van KVK-gegevens in uw bedrijfsproces. Het controleren van kredietwaardigheid van bedrijven en consumenten tot aan een volledige koppeling met uw leverancier of onderaannemer, van opdracht tot factuur (bijvoorbeeld bij Sales in de bouw) zonder dat hiervoor uw primaire systeem aangepast hoeft te worden.

Procesmonitoring

Met Piramide BPM kunt u alle processtappen monitoren. Met de Business Activity Monitor (BAM) kunt u inzoomen op het niveau dat u wilt en kunt u op basis van de gedefinieerde KPI’s uw processen bewaken om zo de kwaliteit van uw bedrijfsprocessen te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. U kunt de prestaties van uw organisatie monitoren en kunt u precies zien welke taak waar in uw organisatie blijft liggen. Niet alleen u, maar ook uw medewerkers worden zo geïnformeerd over zaken die gaan spelen en kunnen vooraf bijsturen in plaats van achteraf acteren.

Procesgewijs implementeren

Met Piramide BPM hoeft uw organisatie niet in één keer een nieuw systeem met al haar processen te implementeren. U kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om proces voor proces te implementeren en optimaliseren.

Wonderware Skelta

Voor BPM gebruikt Piramide het Wonderware Skelta BPM Workflowframework. Dit is een volledig integreerbare, geavanceerde BPM workflow engine gebaseerd op Microsoft .Net en heeft een open architectuur die via XML en webdiensten beschikbaar is.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

  • info@piramide.nl
  • +31 36 844 6030 

BPM in beeldWat is Business Process Management (BPM), wanneer is het toepasbaar en en wat zijn de voordelen? Expert Harm-Jan Glasbergen geeft antwoord op deze vragen.